De THMSR Stichting
De Stichting Thorium MSR is de organisatie achter thmsr.nl en thmsr.com. Het doel is voorlichting over Thorium en de Gesmolten-Zout Reactor technologie omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit een belangrijke rol kan spelen bij het oplossen van de huidige energievraagstukken.
De Stichting Thorium MSR is opgericht op 29 Januari 2016. In de de statuten van de stichting staat dat het doel is:
- om als een betrouwbare bron te dienen van informatie over kerntechnologie in het algemeen en het gebruik van Thorium en Gesmolten Zout Reactoren en
- om verder actie te ondernemen die te maken hebben met, of bij te dragen aan hierboven genoemde doel in de ruimste betekenis van het woord.
De Stichting streeft z’n doelen na door gebruik te maken van wetenschappelijk gecontroleerde informatie, door kritische vergelijking van de bronnen van informatie en door een netwerk van betrokken wetenschappers, ontwikkelaars en andere specialisten en door deelneming aan congressen, symposia of andere soortgelijke bijeenkomsten. De Stichting wil ook initiatieven op dit gebied samenbrengen en informatie erover beschikbaar maken en de vloer te bieden voor discussie in de breedste zin van het woord.
Over deze website
De afgelopen 10 jaar is er een hernieuwde belangstelling voor het gebruik van de Thorium Gesmolten-Zout Reactor. Gezien de mogelijkheden vinden de deelnemers van de Stichting Thorium MSR het van het het allergrootste belang dat er een bron van betrouwbare, wetenschappelijk gecontroleerde informatie beschikbaar is. Het doel van deze website is om zulke informatie te bieden: correct, precies, objectief, gestaafd door informatie uit betrouwbare bronnen en goed te begrijpen. In een later stadium hopen we ook de mogelijkheid te bieden voor discussie door diegenen die willen leren, begrijpen of anderszins meedoen.
De wetenschappelijke raad
Om haar doelen te bereiken laat de stichting zich bijstaan door een Wetenschappelijke Raad. De raad ziet er op toe dat het informatieve gedeelte van deze website overeenstemt met wetenschappelijke inzichten. De leden van de wetenschappelijke raad zijn:
Het bestuur
Het bestuur van de stichting bestaat uit 3 leden: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De leden van het bestuur zijn: